مواد غذایی رنگی موادی دارند كه مانع ابتلا به بیماری ‌های قلبی عروقی و سرطان می ‌شوند و به حالت تعادل روحی، حافظه و قدرت تفكر نیز كمك می ‌كنند.

آقای استیون پرت كه یكی از محققان مواد غذایی و یكی از پزشكان بیمارستان كالیفرنیا است می‌ گوید: "بسیاری از بیماران با رعایت یك رژیم غذایی ساده پیشرفت خوبی در جریان درمان از خود نشان دادند." او می ‌گوید: "مهم نیست كه شما قصد دارید از ابتلا به بیماری ‌های قلبی، ضعف عضلانی یا سرطان پیشگیری كنید زیرا تمام بدن یك سیستم واحد است و سلامت قلب به اندازه سلامت چشم یا پوست اهمیت دارد، پس با رعایت رژیم غذایی سالم و مفید به سلامت كل بدن كمك می‌ كنید و نیاز ندارید برای سلامت هر عضوی یك رژیم غذایی خاص داشته باشید."

و اما این موادغذایی عبارت ‌اند از:

انواع لوبیا، زغال اخته، گل كلم ،جو، پرتقال، كدو تنبل، سویا، اسفناج،

چای سبز یا سیاه، گوجه فرنگی، گردو و ماست، ماهی آزاد و بوقلمون

در ادامه مطلب فهرستهای زیر را بطور کامل مطالعه کنید

 گردو، سرشار از چربی خوب

 به رژیم غذایی خود كمی‌ هم رنگ بدهید

 سویا و تاثیر خوب آن بر كلسترول

 جو و لوبیا، سرشار از فیبر

 كلسیم و استخوان ‌ها

 

گردو، سرشار از چربی خوب

گردو یكی از بهترین مواد غذایی است حتی چرب ترین انواع آن حاوی روغن امگا 3 است كه بسیار مفید است.

این روغن، در ماهی آزاد نیز یافت می‌ شود و ماهی آزاد برای سلامت قلب هم مورد توجه است و می ‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌ های قلبی را كاهش دهد.

اگر شما پنج بار در هفته هر بار یك مشت گردو بخورید، علاوه بر مصرف كالری خوب از فواید آن نیز بهره مند می ‌شوید.

به رژیم غذایی خود كمی‌ هم رنگ بدهید

یك ضرب المثل می ‌گوید: همیشه چیزهای خوب در بسته‌ های كوچك هستند. زغال اخته نیز از جمله موادی است كه شامل مواد مغذی گوناگون است؛ مانند ویتامین C، اسید فولیك، فیبر، كاروتن و صدها ماده مفید دیگر است كه در یك میوه خوش رنگ كوچك جمع شده است.

بورسی كلویدنس از محققان تغذیه است و عقیده دارد غذاهایی كه رنگ دارند یعنی قرمز، سبز، بنفش و نارنجی هستند، موادی دارند كه مانع ابتلا به بیماری‌ های قلبی و سرطان می ‌شوند و در ضمن به حالت تعادل روحی، حافظه و قدرت تفكر نیز كمك می‌ كنند.

برای رنگین كردن سفره خود به سوپ یا كباب، گوجه فرنگی اضافه كنید. در ساندویچ از فلفل دلمه ای ، گوجه فرنگی و اسفناج یا جعفری تازه استفاده كنید. در میان روز از بادام، گردو، گل كلم و انگور به عنوان میان وعده غافل نشوید. انواع میوه‌ ها علاوه بر داشتن مواد مغذی، انرژی كافی نیز برای بدن تامین می ‌كنند.

سویا و تاثیر خوب آن بر كلسترول

استفاده از سویا به این معنا نیست كه تا حد ممكن از سُس سویا در غذاها استفاده كنیم بلكه باید از انواع دانه‌ های محتوی سویا بهره ‌مند شویم.

سویا یكی از موادی است كه برای قلب مفید است، زیرا كلسترول را پایین می ‌آورد و دارای فیبر و پروتئین فراوان نیز هست.

جو و لوبیا، سرشار از فیبر

فیبری كه در جو و لوبیا موجود است مانع بالا رفتن قند و كلسترول خون می‌ شود و به تنظیم كار روده نیز كمك می ‌كند. مطالعات حاكی از آن است كه غذاهایی شامل جو، لوبیا، برنج، میوه‌ها و سبزی به ‌ویژه سیب منابع سرشار فیبر هستند كه علاوه بر فواید خود به‌ تدریج هضم می ‌شوند و مانع بالا رفتن ناگهانی قند خون می ‌شوند، در صورتی كه نان و شیرینی ‌ها چنین نیستند، منابع سرشار فیبر به كنترل وزن نیز كمك می ‌كنند. در ضمن مصرف 5 تا 9 وعده  در روز از میوه‌ها و سبزی‌ها برای سلامت بسیار مفید است. از آنجا كه انواع لوبیا سرشار از پروتئین است، می ‌توان آن را به سوپ، سالاد و تخم مرغ نیز اضافه كرد.

كلسیم و استخوان ‌ها

ماست و دیگر محصولات لبنی با تقویت استخوان ‌ها مانع شكستگی آن ها می‌ شود. همچنین در سلامت دندان ‌ها و كمك به انقباض عضلات و تنظیم ضربان قلب نیز موثر است. احتمال ابتلا به بیماری ‌های روده را كاهش می ‌دهد و در كاهش وزن نیز تاثیر دارد.

می‌ توانید روز را با یك استكان چای آغاز كنید و یك لیوان شیر كم چرب و تازه به همراه تكه ای از نان گندم كامل برای صبحانه كافی است، با غذا ماست را فراموش نكنید و در میان روز نیز از هویج و میوه استفاده كنید. می‌ توانید از پنیر نیز برای رفع گرسنگی و تامین انرژی استفاده كنید.

مطمئن باشید اگر این 14 غذا را در برنامه خود بگنجانید، علاوه بر سلامت كلی نیازی به رژیم‌ های كاهش وزن نیز نخواهید داشت و از ظاهری شاداب تر برخوردار خواهید شد.

نوشته شده در تاریخ شنبه 24 بهمن 1388    | توسط: Gharibeh - khazan    |    | نظرات()